pro

Hydrotreating Catalysts: Le Ki i le Fa'asa'o Lelei

Hydrotreating ose faiga taua ile fa'amamaina o oloa suau'u, fa'amoemoe e aveese mea leaga ma fa'aleleia le lelei ole suauu. O fa'amalosi e fa'aaogaina i le fa'asusuina o le vai e iai sona sao taua i le fa'afaigofieina o lenei faiga. O se tasi o sini autu o le hydrotreating o le aveese lea o le sulfur, nitrogen ma isi mea leaga mai vaega eseese o suauu mama, e pei o le naphtha, vacuum gas oil (VGO) ma le tiso. O lenei tusiga o le a maua ai se vaaiga loloto i le taua ohydrotreating catalysts, aemaise i le hydrodesulfurization (HDS) o le naphtha ma le VGO ma le hydrodenitrification (HDN) o le suauu tiso.

E taua tele le fa'aogaina o mea fa'agata i le faiga o le fa'a'au'au ona o lo latou mafaia ona fa'aliliuina le sulfur ma le nitrogen e le mana'omia i totonu o latou ituaiga hydrogen sulfide ma ammonia. O lenei liua e ausia e ala i se faasologa o gaioiga faʻamalama e tupu i lalo o le maualuga o le vevela ma tulaga maualuga o le mamafa. E lua ta'uta'ua ta'uta'ua o lo'o fa'aogaina ile hydrotreatingGC-HP406maGC-HP448, lea ua mamanuina faapitoa mo vaega eseese o suauu mama.

6
HDS mo nafta

I le tulaga o le naphtha, o le hydrodesulfurization o se laasaga taua i le hydrotreating talu ai o le naphtha o le meaʻai autu mo le gaosiga o penisini. O leGC-HP406fa'atosinaua mamanuina faapitoa ina ia faʻaleleia lelei le aveeseina o le sulfur compounds mai le naphtha, faʻamautinoaina o le oloa mulimuli e tausisia tulafono faʻapitoa o le siosiomaga ma faʻamatalaga lelei. E taua tele le sao o le catalyst i le fa'aleleia atili o le tulaga lelei o le penisini e ala i le fa'alauiloaina o le liuaina o mea fa'apipi'i i totonu o le hydrogen sulfide.

E faapena foi, i le hydrotreating o le VGO ma le tiso, e luaHDS ma le HDNo ni faiga taua.GC-HP448 faʻamalosiua fa'atulagaina fa'apitoa ina ia fa'amalieina mana'oga mo le fa'asusuina o le vai o vaega ninii VGO ma tiso. E aveese lelei le sulfur ma le nitrogen compounds, ma faʻaleleia ai le numera cetane ma le tulaga maualuga o le suauu tiso. E le gata i lea, e fesoasoani le fa'amamafa e fa'aitiitia ai le sulfur i totonu o le VGO, lea e taua tele i le fa'amalieina o fa'amatalaga o le sulfur mo 'oloa fa'ai'uga e maua mai VGO, e pei o le suau'u va'alele ma le tiso.

SGC

Catalysts o loʻo faʻaaogaina i le hydrotreating e faʻainisinia e faʻaalia ai le maualuga o le gaioiga, filifilia ma le mautu i lalo o tulaga faigata o le faʻaogaina o le gaosiga. Ua mamanuina e tetee atu i mea leaga ma mea oona e mafai ona i ai i totonu o meaʻai, faʻamautinoa le faʻalauteleina o le ola faʻamalosi ma le faʻatinoina faifaipea. E le gata i lea, o le alualu i luma i tekinolosi faʻapipiʻi ua taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻateleina o le teteʻe i le faʻaaogaina, fesoasoani e faʻateleina le faʻaogaina lelei ma le taugofie.

I se aotelega,hydrotreating catalystse taua tele mo le lelei ma le gafataulimaina o gaosiga o oloa suau'u maualuga. O le alualu i luma o tekinolosi faʻapipiʻi o loʻo faʻatusalia e le GC-HP406 ma le GC-HP448 ua faʻateleina le faʻaleleia o le faʻaogaina o le hydrotreating, aemaise ile HDS ole naphtha ma le VGO ma le HDN ole tiso. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo suau'u mama, o le matafaioi a le hydrotreating catalysts i le gaosia o suau'u maualuga e fetaui ma manaoga o le siosiomaga e le mafai ona manatu faatauvaa. E ala i taumafaiga fa'aauau su'esu'ega ma atina'e, o lo'o i ai se folafolaga tele i le lumana'i e fa'aleleia atili ai le aoga o fa'agaioiga vai, ma fa'atosina ai le alamanuia fa'amama mo le fa'atumauina ma le fa'aleleia atili.


Taimi meli: Iul-05-2024